Η TSMC θα κατασκευάσει τελικά τον Kirin 1020 SoC για τη σειρά Mate 40 της Huawei

Μετά την επέκταση της απαγόρευσης της ΗΠΑ προς την Huawei η TSMC βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αφού η Huawei είναι ένας από τους βασικούς πελάτες της και για την ακρίβεια ο δεύτερος μεταλύτερος πελάτης της.

Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό, μα πολύ απλά ότι η ταϊβανέζικη chipmaker δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί και το να διατηρήσει τη Huawei είναι πολύ σημαντικό από το να παέι η Huawei σε ανταγωνιστή και δει στην Foxconn η οποία φαίνεται να είναι αρκετά πρόθυμη να λάβει παραγγελίες από την Huawei.

Σύμφωνα με αναφορές η τεράστια παραγγελία της Huawei που αγγίζει σχεδόν το ποσό των 700 εκατομμυρίων δολαρίων θα εκτελεστεί κανονικά αφού είχε ήδη δοθεί εντολή πριν την απαγόρευση και σύμφωνα με την TSMC θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη για το Kirin 1020 SoC για τη σειρά Mate 40.

Ήδη η TSMC έχει τεχνολογία κατασκευής στα 5nm της TSMC το οποίο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αν θέλει η Huawei να είναι ανταγωνιστική και φυσικά γι αυτό την επιλέγει, ενώ ήδη σκεφτόταν να δώσει παραγγελίες στην Smic όμως η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να είναι αρκετά πίσω στην τεχνολογία κατασκευής οπότε μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Για την Huawei, ο επεξεργαστής Kirin 1020 στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους είναι πολύ σημαντικός και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο κορυφαίο smartphone της σειράς Mate 40 και δεδομένου πλέον ότι η TSMC θα συνεχίσει κανονικά την παραραγωγή, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934