Μειωμένα κέρδη κατά 90% για την Foxconn για το πρώτο τρίμηνο του 2020

Η πανδημία του κοροναϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω και ασφαλώς έχει επηρεάσει τη βιομηχανία της τεχνολογίας με τις εταιρείες να προσπαθούν να βρουν σιγά σιγά τα πατήματα τους αλλά και να μειώσουν τις απώλειές τους κρατώντας θετικά πρόσημα.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για την Foxconn με έδρα την Ταϊβάν η οποία αναφέρει πτώση έως και 90% για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η Foxconn ενημέρωσε ήδη τους επενδυτές ότι η εταιρεία δεν αναμένει να καταγράψει κέρδη και τους είπε να τη στηρίξουν.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Foxconn Liu Young-Way ανέφερε

Η προοπτική μας για ολόκληρο το έτος είναι περιορισμένη. Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ποια είναι όμως η Foxconn;

Πολύ σύντομα να σας πούμε ότι η Foxconn κατασκευάζει ηλεκτρονικά προϊόντα για μεγάλες αμερικανικές, καναδικές, κινεζικές, φινλανδικές και ιαπωνικές εταιρείες. Αξιοσημείωτα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Foxconn περιλαμβάνουν τα BlackBerry, iPad, iPhone, iPod, Kindle, Nintendo 3DS, συσκευές Nokia, συσκευές Xiaomi, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One, και αρκετές υποδοχές CPU, συμπεριλαμβανομένης της υποδοχής CPU TR4 σε ορισμένες μητρικές κάρτες. Από το 2012, τα εργοστάσια της Foxconn παρήγαγαν περίπου το 40% όλων των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που πωλούνται παγκοσμίως.

Η Foxconn έχει ξαναρχίσει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στην Κίνα με αυξημένη απόδοση ωστόσο κυρίως λόγω του ότι τόσο καιρό ήταν κλειστές οι εγκαταστάσεις λόγω κοροναϊού με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί δραματικά η ζήτηση των smartphones.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934