Η TSMC σταματά να λαμβάνει παραγγελίες από την Huawei! μετά το νέο αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Η Taiwanese Semiconductor Manufacturing Co. , η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο, σταμάτησε να λαμβάνει νέες παραγγελίες από την Huawei Technologies , έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της, σύμφωνα με την Nikkei Asian Review . 

Η TSMC θα κατασκευάσει ένα προηγμένο εργοστάσιο ημιαγωγών 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αριζόνα με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Τα πάνω κάτω έφερε η επέκταση του αποκλεισμού της Huawei από τις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, αφού πλέον η TSMC ανέφερε ότι σταματά να λαμβάνει νέες παραγγελίας από τη Huawei ενώ οι παραγγελίες που έχουν ληφθεί πριν από την απαγόρευση ή ήδη βρίσκονται στην παραγωγή δεν θα επηρεαστούν.

Βέβαια αυτό πρόκειται να στοιχίσει στην TSMC αν αναλογιστεί κανείς ότι η Huawei, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών στον κόσμο, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της TSMC μετά την Apple. Η TSMC κατασκευάζει πολλά από τα προηγμένα τσιπ που χρησιμοποιεί η Huawei, συμπεριλαμβανομένων των smartphone της.

Η ανακοίνωση της TSMC έγινε μετά την αναφορά της Wall Street Journal  ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ήταν σε συζητήσεις με την TSMC και την Intel για την κατασκευή εργοστασίων στις ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από εργοστάσια στην Ασία και τη διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις και από ότι φαίνεται αρχίζουν να ζορίζουν τα πράγματα για τη Huawei.

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934