Ενδεχομένως το Android TV να μετονομαστεί σε Google TV

Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι γενικά η αγορά του Android TV Box είναι αρκετά ασταθής και μπερδεμένη.

Μετά το Nexus Player, οι προσπάθειες της Google έχουν επικεντρωθεί είτε στην κατασκευή Chromecast dongles είτε στη δυνατότητα άλλων OEM να δημιουργήσουν το δικό τους χαρτοφυλάκιο έξυπνων τηλεοράσεων με συσκευές που λειτουργούν στην πλατφόρμα Android TV.

Η Google, ωστόσο, φαίνεται να εργάζεται πάνω σε ένα dongle 4K Android TV για αρκετό καιρό και μάλιστα ανακοίνωσε μια νέα συσκευή ροής που ονομάζεται ADT-3 για προγραμματιστές μαζί με το Android TV 10 στα τέλη του 2019. Τώρα, μια πρόσφατη αναφορά δείχνει ότι η Google εργάζεται μια νέα συσκευή ροής που είναι πραγματικά διαθέσιμη για τους καταναλωτές και τρέχει στην πλατφόρμα Android TV ενώ πηγές όπως το Protocol.com και το 9to5Google αναφέρουν ότι η πλατφόρμα ενδεχομένως θα μπορούσε να μετονομαστεί σε Google TV.

Σύμφωνα επίσης με το Protocol.com η επερχόμενη έκδοση του Android TV ενδέχεται να έχει σημαντικές βελτιώσεις στη διεπαφή χρήστη, χαμηλότερες απαιτήσεις υλικού με μεγαλύτερη έμφαση σε ταινίες και εκπομπές αντί για εφαρμογές. Αυτή η προσέγγιση με επίκεντρο το περιεχόμενο έρχεται κυρίως για να μπορέσει να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό και πιο συγκεκριμένα στο Amazon Fire Stick και Roku.

Μπορεί και όλο αυτό να γίνεται στα πλαίσια μίας ευρύτερης αναπροσαρμογής των ονομασιών των υπηρεσιών της όπως για παράδειγμα το Android Pay (μετονομάστηκε σε Google Pay), το Android Wear (μετονομάστηκε σεWear OS), τα Android Messages (μετονομάστηκε σεMessages).

Ενώ το Google I / O 2020 θα μπορούσε να ήταν η τέλεια ευκαρία για να ανωκοινωθεί κάτι τέτοιο ωστόσο ακυρώθηκε λόγω του COVID-19 ενώ μόλις χθες η Google ανακοίνωσε τη διαδικτυακή εκδήλωση όπου αναμένεται να ανακοινώσει το Android 11 Beta 1, όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με βεβαιότητα ακόμα.

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934