Η Apple μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της εικονικής εξαγοράζοντας τη NextVR

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο όμως σύμφωνα το engadget η Apple εξαγόρασε αυτήν την startup εταιρεία εικονικής πραγματικότητας NextVR

Η NextVR είναι γνωστή –τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες- για την συνεργασία της με το NBA, για την παραγωγή και την μετάδοση αγώνων μπάσκετ με τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα των αγώνων (highlights) σε εικονική πραγματικότητα.

Όπως συνηθίζει, η Apple δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την συμφωνία, ωστόσο σύμφωνα με μία αναφορά από την ιστοσελίδα 9to5Mac,  ενδέχεται το κόστος της εξαγοράς να έφτασε τα $100 εκατομμύρια.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει η Apple με τη NextVR και τους εμπειρογνώμονες και ειδικούς σε θέματα εικονικής –και επαυξημένης- πραγματικότητας που θα εισχωρήσουν στις τάξεις της (η Apple έχει ζητήσει από τους μηχανικούς της NextVR να εγκατασταθούν στο Cupertino).

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Apple να εργάζεται σε ένα headset εικονικής πραγματικότητας, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για την ύπαρξη τέτοιας συσκευής. Στην πραγματικότητα, πέρα από το framework ARKit, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για να δημιουργήσουν «εμπειρίες» επαυξημένης πραγματικότητας στο iOS, η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος για τα σχέδια της –αν υπάρχουν- στους τομείς της επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας.

Η Apple όπως συνηθίζει, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαγορά σε σχετική ερώτηση του CNBC, και το μόνο σίγουρο είναι ότι η «NextVR αλλάζει κατεύθυνση» όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της NextVR, η οποία ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τους φίλους της σε όλο τον κόσμο για τον ρόλο που έπαιξαν στο να δημιουργήσει μία καταπληκτική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για σπορ, μουσική και ψυχαγωγία.

πηγή: insomnia.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934