Είστε λάτρης των προσαρμοσμένων χειρονομιών πλοήγησης στο Android κινητό σας ;

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λιγάκι. Σύμφωνα με το 9to5Google υπάρχει μία σχετική συμφωνία των Google Mobile Services με τους κατασκευαστές συσκευών της οποίας οι όροι αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα στέλνονται είτε με τα νέα gestures του Android 10 είτε με την παλιά διάταξη των τριών κουμπιών.

Οι χειρονομίες πλοήγησης τρίτων είναι αναγκασμένες να παραμείνουν και να αποκρύπτονται τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο κάτω και μέσα στις “Ρυθμίσεις”. Οι κατασκευαστές όχι μόνο δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τις δικές τους κινήσεις πλοήγησης από προεπιλογή, δεν μπορούν ακόμη να τις διαφημίσουν στη διαδικασία εγκατάστασης ή έστω με μια ειδοποίηση.

Οι εταιρείες που επιθυμούν να διατηρήσουν τις κινήσεις πλοήγησης του Android Pie μπορούν να το κάνουν μέσω ενημερώσεων λογισμικού σε υπάρχουσες συσκευές χωρίς να το έχουν σαν εναλλακτική επιλογή στις Ρυθμίσεις.

Εάν αυτό ισχύει τότε ορισμένοι κατασκευαστές Android  hardware βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Κατασκευαστές όπως η Huawei, OnePlus και άλλοι, συχνά διαφημίζουν αυτές τις χειρονομίες πλοήγησης ως ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η νέα πολιτική θα αναιρούσε αποτελεσματικά αυτές τις προσαρμογές.

Αυτό θα μπορούσε ωστόσο να προσφέρει μια πιο σταθερή εμπειρία χρήστη μεταξύ των συσκευών, αλλά θα μπορούσε επίσης να μειώσει και την ποικιλία σε συσκευές Android και να σας δώσει λιγότερους λόγους να επιλέξετε μία συσκευή από μία άλλη.

πηγή

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934