Το Viber κόβει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με το Facebook

Το Viber , η διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, διακόπτει όλες τους τις σχέσεις με το Facebook ,όπως δήλωσε η εταιρεία την Πέμπτη .

Σύμφωνα με το Viber, η απόφαση λαμβάνεται μετά από “παραβιάσεις δεδομένων του Facebook και αποτυχία καταπολέμησης της βίαιης ρητορικής”.

Έτσι λοιπόν σε άμεση ισχύ η Viber θα σταματήσει όλες τις δαπάνες διαφήμισης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδιάζει να καταργήσει το Facebook Connect, το Facebook SDK και το Giphy από την εφαρμογή του μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

“Το Facebook συνεχίζει να μην κατανοεί το ρόλο του”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Viber Djamel Agaoua. “Από την κακή διαχείριση δεδομένων της εταιρείας και την έλλειψη απορρήτου στις εφαρμογές της, μέχρι την εξωφρενική στάση της αποφυγής των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του κοινού από τη βίαιη και επικίνδυνη ρητορική. “

Από το σκάνδαλο του Cambridge Analytica ως και την αδυναμία του το Facebook να περιορίσει τη διάδοση μίσους μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η Viber, που ανήκει στην ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία Rakuten, λέει ότι ελπίζει ότι η απόφασή της θα «ανεβάσει» το Anti-Defamation League και το κίνημα #StopHateForProfit της NAACP , το οποίο καλεί τους διαφημιστές του Facebook να σταματήσουν τις διαφημιστικές δαπάνες κατά το μήνα Ιούλιο υπό το φως της διάδοσης της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934