Τέλος τα 4G για την Xiaomi μόνο 5G & 6G

Η Xiaomi ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει νέα 4G Smartphone στην Κίνα φέτος, αλλά μόνο με το νέο πρότυπο συνδεσιμότητας στο 5G.

Φέτος, η Xiaomi έχει ήδη κυκλοφορήσει αρκετά 5G Smartphones σε διαφορετικές αγορές. Μόλις εχθές η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσημα τα νέα Redmi 10X και Redmi 10X Pro 5G στην Κίνα, τα οποία μέχρι στιγμής είναι και τα φθηνότερα 5G Smartphone της εταιρείας.

Εκτός όμως από αυτά, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει και πολλά άλλα νέα Smartphone με συνδεσιμότητα στο 5G για την αγορά της Κίνας, αλλά και στις διεθνείς αγορές

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν την πρόσφατη δήλωση του Lei Jun, συνιδρυτή και CEO της Xiaomi, o οποίος στα τέλη του περασμένου έτους ισχυρίστηκε ότι : “η Xiaomi θα σταματήσει την παραγωγή των 4G Smartphone και θα στραφεί αποκλειστικά στα Smartphone με 5G συνδεσιμότητα».

Σήμερα έρχονται και νέες πληροφορίες από την Xiaomi που έχουν δημοσιευτεί σε μια κινεζική ιστοσελίδα ειδήσεων που ονομάζεται Xinhuanet.  Σύμφωνα λοιπόν με την Xinhuanet, η Xiaomi μέσω του Lei Jun έχει δηλώσει πως ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει νέα 4G Smartphone στην Κίνα φέτος και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο το νέο πρότυπο συνδεσιμότητας 5G για το 2020. Ωστόσο, παράλληλα με το Redmi 10X 5G, η εταιρεία εχθές μας παρουσίασε επίσης και την 4G έκδοση της συσκευής με διαφορετικές προδιαγραφές, και από ότι φαίνεται αυτό θα είναι και το τελευταίο 4G Smartphone της εταιρείας.

Ο Lei Jun στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότιη επιδημία του Covid-19 επηρέασε αρνητικά την αλυσίδα εφοδιασμού της Xiaomi και τη στρατηγική της εταιρείας για το 5G, αλλά η Xiaomi θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων με 5G.

Και συνέχισε λέγοντας :Λόγω του αντίκτυπου της επιδημίας, η ταχύτητα της προώθησης του 5G έχει πράγματι επιβραδυνθεί, αλλά η στρατηγική μας δεν έχει αλλάξει και θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα 5G Smartphones.

Εκτός από το 5G, έχει ήδη ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για το 6G μαζί με την ανάπτυξη του δορυφορικού διαδικτύου. Δεν αρκεί να έχουμε μόνο σταθμούς βάσης και δορυφόρους, πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες και συσκευές που θα υποστηρίξουν τις νέες τεχνολογίες, οπότε θα πρέπει να ενισχύσουμε την έρευνα πάνω σε αυτό τον τομέα, αλλά δεν θα εμπλακούμε άμεσα στην εμπορική αεροδιαστημική.

Για όσους ζουν σε αγροτικές περιοχές, όπου δεν υπάρχει υποδομή για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας, το δορυφορικό διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει να συνδεθούν περισσότερα άτομα.

Και ο Lei Jun κατέληξε στην συνέντευξη λέγοντας ότι :η Xiaomi εστιάζει τώρα στην παραγωγή νέων συσκευών με πρωτοποριακές τεχνολογίες και υποστήριξη στο IoT. Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να συνεργαστεί με την κινεζική κυβέρνηση για την δημιουργία ενός σταθερού συστήματος προειδοποίησης για τις φυσικές καταστροφές, και όλα αυτά θα γίνουν με την χρήση των 5G δικτύων.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934