Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα κομμάτι της Σελήνης για 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Μπορεί να είστε ονειροπόλος αλλά μπορεί να είστε και πολύ πεζός σαν χαρακτήρας, όμως ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξετε στον καλό ή στην καλή σας ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Πρόσφατα, ο Christie’s , ο γνωστός σε όλους μας βρετανικός οίκος δημοπρασιών, φημισμένος για την πώληση μοναδικών αντικειμένων ανέφερε ότι διατίθεται προς πώληση ένα κομμάτι της Σελήνης το οποίο ζυγίζει 13,5 κιλά και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο κομμάτι της Σελήνης από τους 30 συνολικά σεληνιακούς μετεωρίτες που έπεσαν στην Γη όταν ένας αστεροειδής χτύπησε στην επιφάνεια της πριν από εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.

Είναι καταχωρημένο με την ονομασία NWA 12691 στον ιστότοπο του Christie και μπορείτε να το αποκτήσετε στην προνομιακή τιμή των μόλις 2 εκατομμυρίων £ (~ 2,5 εκατομμύρια $)

Αυτοί οι σεληνιακοί μετεωρίτες είναι αρκετά σπάνιοι στον κόσμο μας, καθώς εκτός από τα 400 κιλά βράχων που έφεραν οι αστροναύτες της NASA, υπάρχουν μόνο 650 κιλά τέτοιων πετρωμάτων πάνω στη Γη .

Αυτός ο συγκεκριμένος βράχος που δημοπρατείται βρέθηκε πολύ αργότερα το 2018 από έναν άγνωστο ερευνητή στη Βόρεια Αφρική . Αφού πισστοποιήθηκε ως κομμάτι της Σελήνης, προστέθηκε στη « διάσημη συλλογή του Δρ Lawrence Stifler » ενός από τους πρώτους συλλέκτες σεληνιακών μετεωριτών ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της Σελήνης που ζυγίζει 58 κιλά.

Οπότε λοιπόν μην κάθεστε με σταυρωμένα χέρια, τώρα είναι η ευκαιρία σας να αποδείξετε την αγάπη σας στο έτερον σας ήμισυ!

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934