Το WhatsApp ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις έγιναν από διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ

Ο Όμιλος NSO θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές νομικές επιπτώσεις.

Ο κακός χαμός με το  Facebook και το WhatsApp  για την επίθεση που δέχτηκε 30 οκτωβρίου εκμετάλλευσης κλήσεων από το δημοφιλές πρόγραμμα spyware Pegasus της Ισραηλινής  εταιρείας NSO Group.

Το Pegasus είναι ένα λογισμικό spyware  της ισραηλινής εταιρείας NSO Group που μπορεί να παγιδεύσει ένα κινητό τηλέφωνο είτε μέσω αποστολής μηνυμάτων είτε μέσω κλήσης και να καταγράψει όλες τις κλήσεις και τις κινήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης από οποιαδήποτε συμβατική ή διαδικτυακή εφαρμογή.

Η ομάδα του WhatsApp κατηγορεί τώρα την NSO ότι οι επιθέσεις βασίστηκαν σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η NSO χρησιμοποίησε την υπηρεσία φιλοξενίας του Λος Άντζελες QuadraNet «περισσότερες από 700 φορές» για να μολύνει χρήστες με κακόβουλο λογισμικό, ενώ συμμετείχε και ένας διακομιστής της Amazon.

Εάν ισχύουν όλα αυτά τότε καταρρίπτεται ουσιαστικά το άσυλο της NSO ότι είναι εκτός δικαιοδοσίας και αναμένεται να δικαστεί με τη νομοθεσία των ΗΠΑ

Ένας εκπρόσωπος της NSO πάντως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Pegasus  δεν λειτουργεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές ή αριθμούς τηλεφώνου στις ΗΠΑ.

[Via]

 

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934