Η Nintendo αυξάνει την παραγωγή του Switch για να καλύψει τη ζήτηση

Το Nintendo Switch έχει γίνει πλέον δυσεύρετο και καθώς συνεχίζεται η καραντίνα λόγω COVID-19 τόσο αυξάνεται και η ζήτηση για τη δημοφιλή κονσόλα.

Η Nintendo αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι υπάρχει θέμα τον Φεβρουάριο όταν ανέβαλε τις παραδόσεις για το Switch με θέμα το Animal Crossing στην Ιαπωνία, ωστόσο μόλις την περασμένη εβδομάδα είπε ότι αυτές οι κονσόλες θα κυκλοφορήσουν στο τέλος αυτού του μήνα.

Ωστόσο, το Eurogamer επισημαίνει ένα άρθρο στο Nikkei Asian Review, το οποίο αναφέρεται σε προμηθευτές που δήλωσαν ότι έχουν λάβει παραγγελίες που καλύπτουν την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, οι οποίες είναι κατά 50% υψηλότερες από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τις πηγές τους, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του Switch για το τρέχoν έτος σε περίπου 10 τοις εκατό που σημαίνει περίπου 200.000 περισσότερες κονσόλες από το 2019 όπου η Nintendo είχε κατασκευάσει περίπου 20 εκατομμύρια κονσόλες.

Πέρα από τον κοροναϊό και τη ζήτηση του παιχνιδιού  Animal Crossing: New Horizons ή Ring Fit Adventure, το άλλο πράγμα που θα μπορούσε να διατηρήσει την προσφορά σε κλειστά επίπεδα είναι η αγορά των μεταπωλητών.

Μια πρόσφατη αναφορά της Motherboard αναφέρει ότι μεταπωλητές χρησιμοποιούν  αυτοματοποιημένα bots για να προσδιορίσουν εάν ένα είδος έχει επιστρέψει στο απόθεμά τους, προσθέτοντάς το στο καλάθι τους και ολοκληρώνοντας τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να προλάβουν να αγοράσουν το προϊόν από τους ανταγωνιστές τους και πολλές φορές αυτά τα bots είναι αρκετά έξυπντα ώστε μπορούν και υπερπηδούν τις δικλείδες ασφαλείας των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Πάντω γίνεται χαμός με το Nintendo Switch και αυτή η φρενίτιδα που επικρατεί στην αγορά σίγουρα έχει ανεβάσει κατά πολύ την κυριαρχία της Nintendo.

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934