Χακαρίστηκε το Aptoide, το δημοφιλές κατάστημα εφαρμογών Android

Το γνωστό κατάστημα εφαρμογών Aptoide που διανέμει εφαρμογές για το Android από τρίτους developer και εδρεύει στην Πορτογαλία, υπέστη σημαντική παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από το ZDNet, η παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 20 εκατομμύρια χρήστες του καταστήματος εφαρμογών, των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες έχουν πλέον κοινοποιηθεί σε ένα διάσημο φόρουμ με Hacking.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, έχει διαρρεύσει μία βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, ο κωδικός πρόσβασης, το πραγματικό όνομα των χρηστών, η ημερομηνία εγγραφής, η διεύθυνση IP εγγραφής , πληροφορίες για την συσκευή που έχουν οι χρήστες και η ημερομηνία γέννησης (εάν έχει δηλωθεί).

Η έκθεση αποκαλύπτει περαιτέρω ότι αυτή η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων επηρεάζει τους χρήστες που εγγράφηκαν ή χρησιμοποίησαν το κατάστημα εφαρμογών Aptoide μεταξύ 21 Ιουλίου 2016 και 28 Ιανουαρίου 2018.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν, αποκτήθηκαν από έναν χάκερ στις αρχές αυτού του μήνα, και έχουν κοινοποιηθεί σε ένα PostgreSQL αρχείο. Τα δεδομένα που διέρρευσαν αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης παρτίδας από τους συνολικά 39 εκατομμυρίων λογαριασμών των χρηστών, τα οποία έλαβε ο χάκερ από το κατάστημα.

Η Aptoide δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα κάποιο σχόλιο για το θέμα παρά τις προσπάθειες της ZDNet να επικοινωνήσει με την εταιρεία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για λήψη.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934