Έρχεται η δυνατότητα ανανέωσης των drivers της GPU στα smartphones

“Παρόμοια με του χρήστες των PC οι χρήστες smartphone θα είναι σε θέση να ενημερώνουν τους drivers της κάρτας γραφικών GPU τους πιο συχνά και να επωφελούνται από πιθανών αυξανόμενες επιδόσεις.

Η Qualcomm σε συνεργασία με την Google ανέπτυξε ένα εργαλείο σχεδίασης γραφικών που ονομάζεται Android GPU Inspector. Σύμφωνα με την Qualcomm, το  Android GPU Inspector επιτρέπει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να αναλύσουν την απόδοση των παιχνιδιών τους στη GPU Adreno και αναλόγως να κάνουν κάποιες βελτιώσεις.

Μιλώντας για βελτιστοποιήσεις, η Qualcomm ισχυρίζεται ότι η Google και ένας συνεργάτης παιχνιδιών που χρησιμοποιεί την GPU Inspector Android σε Pixel 4 XL κατάφερε να μειώσει τη χρήση της GPU κατά 40%.

Η Qualcomm θα παρέχει έγκαιρη πρόσβαση σε δοκιμαστικούς drivers beta για τους προγραμματιστές . Η όλη ιδέα των ενημερωμένων προγραμμάτων οδήγησης καθιστά δυνατή τη βελτιστοποίηση και παροχή συμβουλών από τα στούντιο παιχνιδιών και την παροχή συμβουλών στην Google και την Qualcomm για την ενίσχυση των οδηγών πιο γρήγορα από ποτέ.

Οι ενημερώσεις του προγράμματος οδήγησης της GPU της Qualcomm αρχικά θα περιορίζονται στα μοντέλα Google Pixel 4 και Pixel 4 XL, Samsung Galaxy S10 και Samsung Galaxy Note10. Παραδόξως, κανένα από τα αποκαλούμενα smarthphonemτυχερών παιχνιδιών δεν περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα. Η θέση αναφέρει ότι περισσότερες συσκευές θα προστεθούν αργότερα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μια αλλαγή που επικεντρώνεται στις GPU, θα μπορούσαμε να περιμένουμε οι κατασκευαστές αφιερωμένων τηλεφώνων τυχερών παιχνιδιών να βρεθούν σε πραγματικό χρόνο σύντομα.

[Via]

Share the load
Προεπιλεγμένη Εικόνα
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2932