Το PlayStation 5 κυκλοφορεί σύντομα! Κατά πόσο αλλάζει η εμπειρία του gamer;

6 views

Η Sony το έκανε επίσημο. Το PlayStation 5 έρχεται στα τέλη του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα της Τρίτης στην ιστοσελίδα του PlayStation Japan. Το site της PlayStation των ΗΠΑ έχει επίσης αναρτήσει ένα δημοσίευμα που επιβεβαιώνει την κυκλοφορία του PS5 για τις Η.Π.Α. ως την εορταστική περίοδο του 2020.

Οι λεπτομέρειες για το PS5 έγιναν διαθέσιμες την περασμένη Τρίτη. Το νέο PlayStation δεν θα έχει μόνο γραφιστικές αναβαθμίσεις, αλλά και μια αναδιαμόρφωση της κονσόλας.

Η Sony αλλάζει τον τρόπο αποθήκευσης στο PS5. Η νέα μονάδα SSD όχι μόνο θα κάνει τα παιχνίδια πιο γρήγορα και θα μειώσει τους χρόνους φόρτωσης, αλλά θα έρθει με ένα νέο τρόπο χειρισμού της εγκατάστασης παιχνιδιών. Οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν απλά μια καμπάνια πολλών παικτών ή ενός παίκτη για ένα παιχνίδι αντί να εγκαταστήσουν ολόκληρο το παιχνίδι.

«Αντί να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια σαν ένα μεγάλο κομμάτι δεδομένων,» δήλωσε ο αρχιτέκτονας Mark Cerny στο Wired, «επιτρέπουμε την καλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα».

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή θα είναι το χειριστήριο της κονσόλας. Αντί για την τεχνολογία «rumble», η Sony είπε σε άρθρο της, ότι το χειριστήριο θα χρησιμοποιεί την απτική ανάδραση για μια πιο εκλεπτυσμένη δόνηση όταν παίζει κάποιος ένα παιχνίδι. Οι αριστερές και οι δεξιές σκανδάλες θα χρησιμοποιούν επίσης την προσαρμοστική τεχνολογία, κάνοντας κάποιες πράξεις πιο ρεαλιστικές, όπως το τράβηγμα της χορδής ενός τόξου ή η ανάκρουση ενός όπλου. Θα υπάρχουν επίσης νέα ηχεία στους ελεγκτές καθώς και μία θύρα USB-C.

Το PS5 θα αλλάξει ιδιαίτερα στα γραφιστικά και στη χρήση της ανίχνευσης ακτίνων, η οποία είναι ένας νέος τρόπος χειρισμού των εφέ φωτισμού σε ένα παιχνίδι. Η GPU της κονσόλας θα υποστηρίξει τη νέα τεχνολογία. Η AMD είπε ήδη ότι συνεργάζεται με τη Sony για να κατασκευάσει προσαρμοσμένο υλικό για να τροφοδοτήσει το νέο σύστημα.

Η Sony επιβεβαίωσε επίσης ότι τα PS5 DEV Kits βρίσκονται στα χέρια προγραμματιστών που εργάζονται σε νέα παιχνίδια για την κυκλοφορία της κονσόλας.

Τον Σεπτέμβριο, ο κατασκευαστής του PlayStation επιβεβαίωσε επίσης ότι η νέα κονσόλα θα είναι πιο οικολογική. Η Sony δήλωσε ότι εάν 1 εκατομμύριο χρήστες κάνουν χρήση του χαρακτηριστικού εξοικονόμησης ενέργειας του PS5, θα εξοικονομήσει το ισοδύναμο της μέσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από 1.000 σπίτια των ΗΠΑ.

πηγή SecNews.gr

Περί George S. Metallidis 769 Άρθρα
Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Απάντηση