Επίσημη απάντηση από τη Huawei για το δημοσίευμα της Bloomberg

Πρόσφατα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Vodafone Telecom, ο μεγαλύτερος πάροχος στην Ευρώπη, δήλωσε ότι βρήκε κρυμμένα backdoors στον εξοπλισμό της Huawei που είχε αγοράσει. Επίσης, δήλωσε ότι μέσω αυτών των backdoor, η Huawei θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο καλωδιακό δίκτυο της Vodafone χωρίς την άδεια της.

Έχουμε όμως και συνέχεια στην όλη υπόθεση, η Huawei απάντησε επισήμως στα ΜΜΕ.

Είπε ότι η έκθεση του Bloomberg είναι «παραπλανητική» και το δημοσίευμα «αναφέρεται σε συντήρηση και διαγνωστική λειτουργία, κοινή σε ολόκληρο τον κλάδο, καθώς και σε τρωτά σημεία τα οποία διορθώθηκαν πριν από επτά χρόνια και ότι όλα αυτά που ισχυρίζεται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δηλαδή στο ότι η Huawei αποκρύπτει backdoors στον εξοπλισμό της.

Η Huawei τονίζει ότι πρόκειται για ευπάθεια λογισμικού παρά για backdoor: “Πρόκειται για τεχνικά λάθη των συσκευών μας. Αφού εντοπίστηκε και διορθώθηκαν, ο ορισμός του «backdoor» είναι μία λέξη που σκόπιμα αναφέρεται για να εξυπηρετήσει διάφορα συμφέροντα και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη” ανέφερε σχετικά.

Ένας εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε: “Τα τρωτά σημεία του λογισμικού αποτελούν πρόκληση για ολόκληρο τον κλάδο. Με κάθε πάροχο τηλεπικοινωνιών έχουμε μια καλή συνεργασία και όταν εντοπιστεί μια ευπάθεια, συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας για να λάβουμε τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα” συνέχισε.

Η Huawei είπε ότι τα προβλήματα που ανακαλύφθηκαν από τη Vodafone λύθηκαν το 2011 και το 2012, και η Vodafone το επιβεβαίωσε.

Ωστόσο, κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Bloomberg προσπαθεί να «παραπλανήσει» τον κόσμο τεχνολογίας. Σε ένα άρθρο που δημοσίευσε στις 4 Οκτωβρίου 2018, έλεγε ότι οι λεγόμενοι «κινεζικοί χάκερ» είχαν εμφυτεύσει μικροτσίπ σε μεγάλους αμερικανικούς servers εταιρειών και τώρα πλέον υπάρχουν πολλοί λόγοι να σκεφτούμε ότι το Bloomberg επικρίνει κακόβουλα ορισμένα ιστορικά ζητήματα σε ευαίσθητες στιγμές προφανώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις ή για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε .

gizchina

Technode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis

Share the load
Προεπιλεγμένη Εικόνα
George S. Metallidis
Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade
Άρθρα: 2931