Αυτό το βίντεο δείχνει πόσο εξελιγμένη είναι η νέα μορφή εικόνας ProRAW της Apple

Η Apple, με την κυκλοφορία της τελευταίας ενημερωμένης έκδοσης iOS, iOS 14.3 beta , έφερε την πολύ αναμενόμενη υποστήριξη «ProRAW» της εταιρείας για τα τελευταία μοντέλα iPhone. Και ένα πρόσφατο βίντεο στο YouTube δείχνει πόσο ισχυρή είναι η νέα μορφή εικόνας της Apple.

Τώρα, αν δεν γνωρίζετε, ο τεχνολογικός γίγαντας του Cupertino εισήγαγε μια νέα μορφή εικόνας για τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα νέα μοντέλα iPhone 12 και 12 Pro . Αυτή η νέα μορφή, το ProRAW, παρέχει υποστήριξη για φωτογραφίες RAW εγγενώς στο iPhone . Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να τραβήξουν φωτογραφίες RAW με την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας των νέων iPhone.

Έτσι, για να το δοκιμάσετε, ο YouTuber Matt Bircher (Twitter / @mattbricher ) έβγαλε μερικές φωτογραφίες με την τεχνολογία Apple ProRAW για να τις συγκρίνει με άλλες τυπικές φωτογραφίες RAW που τραβήχτηκαν με μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Η τυπική εικόνα RAW ήταν πολύ πιο σκοτεινή, καθώς ο Bircher φωτογράφησε μια σειρά από χριστουγεννιάτικα φώτα με φόντο έναν βραδινό ουρανό. Ωστόσο, η ίδια φωτογραφία που τραβήχτηκε στη νέα μορφή εικόνας ProRAW της Apple τη βελτιώνει δραστικά .

Τώρα, η Bircher λέει ότι καθώς η Apple υποστηρίζει τώρα εγγενώς τη λειτουργία στην εφαρμογή της κάμερας, χρησιμοποιεί όλες τις έξυπνες λειτουργίες όπως το Smart HDR, το Deep Fusion και το πιο σημαντικό, το Night Mode .

Έτσι, ο συνδυασμός όλων αυτών των υπολογιστικών δυνατοτήτων φωτογραφίας με τη μορφή ProRAW εκτοξεύει μια εικόνα με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, σκιές και επισημάνσεις από οποιαδήποτε άλλη τυπική εικόνα RAW.

Επιπλέον, ο YouTuber επισημαίνει το γεγονός ότι το νέο iPhone 12 συλλαμβάνει πραγματικά μια εικόνα JPEG + RAW με τη μορφή ProRAW. Έτσι, εάν το κάνετε προεπισκόπηση ή το μοιράζεστε σε οποιαδήποτε κοινωνική πλατφόρμα, θα το δείτε ως εικόνα JPEG.

Ωστόσο, εάν εξάγετε την εικόνα ProRAW σε οποιαδήποτε εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών RAW τρίτου μέρους όπως το Lightroom, μπορείτε να την τροποποιήσετε για να αναδείξετε τις όμορφες λεπτομέρειες της σκηνής. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο σε βάθος 5,5 λεπτών εδώ:

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934