Το Facebook Messenger θα προειδοποιεί τους χρήστες για ψεύτικους λογαριασμούς και απάτες

Όταν ακόμα αυτές οι λέξεις ήταν άγνωστες για τους περισσότερους από εμάς, ήταν σχετικά εύκολο να εμπιστευτείτε κάποιον αλλά και τα μηνύματα που σας έστελνε (καλά όχι πάντα…).

Αυτό συνέβαινε κυρίως γιατί τότε, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δεν ήταν τόσο δημοφιλή και ήταν ακόμη “παρθένα” αφού δεν τα χρησιμοποιούσαν πολλοί άνθρωποι και ως εκ τούτου, ή πιθανότητα να μιλάτε με κάποιον κακόβουλο ήταν λίγο μικρή , όμως στις μέρες μας , γίνεται το έλα να δεις αφού ο κάθε λογής μπορεί να σας κάνει αίτημα φιλίας ή να σας στείλει μήνυμα με όχι και τόσο καλές προθέσεις πάντα αφού πόσες φορές έχουμε ακούσει για ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook που κυρίως δημιουργούνται γαι να σας βλάψουν.

Όμως τα πράγματα αλλάζουν και το Facebook προσπαθεί τώρα να εμποδίσει τέτοια φαινόμενα ή ακόμα και να τα εξαλείψει προειδοποιώντας τους χρήστες για κακόβουλα μηνύματα ή και χρήστες.

Με τη νέα του λειτουργία που ενσωματώθηκε πρόσαφατα, κάθε φορά που λαμβάνετε ένα μήνυμα από έναν άγνωστο που δεν ανήκει στη λίστα των φίλων σας στο Facebook Messenger, θα λαμβάνετε και μια προειδοποίηση που θα σας λέει ότι το συγκεκριμένο άτομο θα μπορούσε να είναι ψεύτικος λογαριασμός ή απάτη, έτσι το Messenger θα σας προειδοποιεί ότι αυτός ο λογαριασμός φαίνεται να είναι παρόμοιος με κάποιον που γνωρίζετε και ότι το άτομο με το οποίο συζητάτε μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα φίλος σας.

Για παράδειγμα, όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα από έναν ξένο, το Messenger θα σας εμφανίζει κάποιες προειδοποιήσεις ή ας το πούμε πιο σωστά κάποιες συμβουλές για να σας επισημάνει ότι το πρόσωπο που σας στέλνει μήνυμα χμμμ μάλλον μπορεί να μην έχει και τόσο φιλικές διαθέσεις, ιδίως σε περιπτώσεις όπου ένας λογαριασμός φαίνεται να μοιάζει πολύ με κάποιον που γνωρίζετε.

Είναι ένα καλό βήμα για την αύξηση της προστασίας σε αυτήν την τόσο δημοφιλή εφαρμογή, ωστόσο να ξέρετε ότι αυτά τα εργαλεία δεν μπορούνα να κάνουν και τόσο καλή δουλειά και να σταματήσουν πραγματικά τους κακόβουλους και τους απατεώνες, όμως ελπίζουμε ότι οι πρόσθετες προειδοποιήσεις να μας δώσουν τη δυνατότητα να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω και να είμαστε φυσικά πιο προσεκτικοί, που ούτως η άλλως επιβάλεται στις ημέρες μας.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934