Πλήρης κρυπτογράφηση στα μηνύματα RCS

Τα RCS υποτίθεται ότι είναι ο πνευματικός διάδοχος του κλασικού SMS και γραπτών μηνυμάτων MMS όμως η έλλειψη κρυπρογράφησης είναι ένα σημαντικό ψεγάδι στο όλο εγχείρημα.

Το 9to5Google ωστόσο εντόπισε κάποια στοιχεία τα οποία αποδυκνείουν ότι η Google εργάζεται για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για το δημοφιλές αυτό πρωτόκολο.

Ενώ τα πλήρη στοιχεία για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει, δεν είναι σαφή, αποκαλύφθηκε η δυνατότητα ότι ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θα μπορούν να βλέπουν τα κρυπτογραφημένα αυτά μηνύματα.

Το κομμάτι του κώδικα εντοπίστηκε μέσα σε ένα δοκιμαστικό “block” σε μία δοκιμαστική έκδοση των μηνυμάτων που προορίζονταν για τους υπαλλήλους της Google για έλεγχο.

Έτσι λοιπόν αναμένεται να ενσωματωθεί μία σημαντική προσθήκη η οποία θα μπορέσει να καθιερώσει τελικά αυτό το νέο πρωτόκολο επικοινωνίας.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934