Νέο πρότυπο SD 8.0 για τις κάρτες μνήμης SD Express τετραπλασιάζει την ταχύτητα

Το νέο πρότυπο επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες έως 3938MB/s, όταν σήμερα η υψηλότερη υποστηριζόμενη ταχύτητα φτάνει τα 985MB/s.

Ο οργανισμός που καθορίζει τις προδιαγραφές για τις κάρτες μνήμης, SD Association, ανακοίνωσε πρόσφατα το πρότυπο SD 8.0 για τις κάρτες μνήμης SD Express, που θα τους επιτρέπει να μεταφέρουν δεδομένα με ρυθμό σχεδόν 4GB/s, κάτι που εν μέρει οφείλεται στην εκμετάλλευση των πρωτόκολλων PCIe 4.0 και NVMe που συναντούμε στα σημερινά solid state drives.

O υψηλότερος ρυθμός διαμεταγωγής δεδομένων είναι απαραίτητος, καθώς η λήψη βίντεο σε ανάλυση 8K, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ μεγάλων αρχείων.

Πιο συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές SD 8.0 επιτρέπουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 3938MB/s, κάτι που είναι αναμφισβήτητα άλμα σε σύγκριση με τη ταχύτητα που προσφέρουν οι ταχύτερες σημερινές κάρτες μνήμης SD που ικανοποιούν τις προδιαγραφές SD 7.0 και SD 7.1 (που εκμεταλλεύονται το interface PCIe 3.1) και φτάνουν τα 985MB/s. Οι νέες κάρτες μνήμης θα είναι διαθέσιμες σε SDHC, SDXC και SDUC. Η μέγιστη χωρητικότητα θα είναι τα 128TB SDUC (SD Ultra Capacity).

sd1.jpg.511dd87d3c75e4d8f5b3eba79e413eea.jpg

Επειδή οι προδιαγραφές ανακοινώθηκαν πρόσφατα, θα αργήσουμε λίγο να δούμε κάρτες μνήμης SD που βασίζονται στο SD 8.0 στην αγορά. Βεβαίως, θα χρειαστεί και η συσκευή που έχουμε στη διάθεση μας να υποστηρίζουν το πρότυπο, κάτι που θα αργήσει επίσης να γίνει.

πηγή: insomnia.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934