Η Ubisoft μηνύει τις Apple & Google για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ubisoft υπέβαλε αγωγή εναντίον της Apple και της Google για λόγους παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων για την πώληση ενός παιχνιδιού με την ονομασία Area F2.

Σύμφωνα με τη Ubisoft το Area F2 είναι σχεδόν ένα πιστό αντίγραφο του δημοφιλούς διαδικτυακού shooter game της Tom Clancy’s Rainbow Six Siege που κυκλοφόρησε το 2015.

Όπως ανέφερε το Bloomberg , η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες, ενώ η Ubisoft φαίνεται να έχει ενημερώσει τόσο την Apple όσο και την Google σχετικά με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ωστόσο και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να αποσύρουν το παιχνίδι από τα καταστήματα τους.

Σε σχετική της δήλωση η Ubisoft ανέφερε

«Το R6S είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για πολλούς παίκτες στον κόσμο και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο πολύτιμων πνευματικών δικαιωμάτων της Ubisoft. Το AF2 είναι ένα πιστό αντίγραφο του R6S, από τις οθόνες το gameplay ακόμα και την οθόνη τελικής βαθμολογίας και όλα τα ενδιάμεσα. »,

To Area F2 δημιουργήθηκε από την Ejoy, την οποία απόκτησε η Alibaba το 2017. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και η εταιρεία άρχισε να το προωθεί στις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους μέσω Twitter, Facebook, Instagram και YouTube.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί η Ubisoft μήνυσε την Apple και την Google αντί της Ejoy τον δημιουργό του παιχνιδιού το Engadget ανέφερε ότι μπορεί να έχει σχέση με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων και με την περιοχή και ότι κυρίως οι νόμοι είναι σχετικά ισχυρότεροι στις ΗΠΑ από την Κίνα και με αυτόν τον τρόπο, ολόκληρη η διαδικασία θα γίνει λίγο πιο εύκολη.

Ωστόσο, ακόμη και αν η Ubisoft καταφέρει να κερδίσει την αγωγή, η εταιρεία απλώς θα καταφέρει να αποσύρει το παιχνίδι από τα καταστήματα της Google και της Apple ενώ η Ejoy θα μπορούσε να το διαθέσει μέσω άλλων καταστημάτων.

Πάντως να σας πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και αν είστε οπαδοί και σας αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play Store ή από το App Store της Apple

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934