Εκπαιδευτικά Προγράμματα και digital Δράσεις από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Το 1977, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε την 18η Μαΐου ως τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Από τότε, κάθε Μάιο, τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν!

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και καθώς τα μουσεία παραμένουν κλειστά, όλες οι δράσεις του ICOM έχουν ψηφιακό χαρακτήρα.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, συμμετέχει και φέτος, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και digital δράσεις που εμπνέονται από το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων: «Μουσεία για την ισότητα. Πολυμορφία και Κοινωνική Συνοχή».

Με βασικό μότο: #StayConnected, #StayCurious, σας προτείνουμε τρία συνολικά προγράμματα, ένα Εικαστικό Εργαστήρι, ένα Μουσικό Εργαστήρι και ένα Ψηφιακό Παιχνίδι. Τα δύο εργαστήρια, πραγματοποιούνται σε απευθείας σύνδεση (live), με την ομάδα των μουσειοπαιδαγωγών, ενώ για όσους θέλουν να τα πραγματοποιήσουν άλλη μέρα και ώρα, μπορούν να κατεβάσουν από το Σάββατο 16/5 τo αντίστοιχο πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο, για υλοποίηση από το σπίτι. Για το ψηφιακό παιχνίδι υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή (διαθέσιμη από 16/5), που “ανοίγοντάς” την, σας δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία, ενός πρωτότυπου, ψηφιακού πάζλ. 

Όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν, εσείς συνεισφέρετε μόνο τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη ψυχαγωγική σας διάθεση! 

Δείτε τα προγράμματα, που ετοιμάσαμε για εσάς, επιλέξτε εκείνο, που σας ενδιαφέρει και κάντε ηλεκτρονικά την κράτησή σας, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή σας (οι κρατήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι και τη μέρα διεξαγωγής του  κάθε προγράμματος).

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934