Το Facebook αποζημιώνει με 52 εκατομμύρια δολάρια τους συντονιστές περιεχομένου

Οι “καθαριστές” του Facebook αυτοί που κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά, εν μέρει δικαιώνονται.

Σύμφωνα με το The Verge και όπως ανέφερε την Τρίτη το Facebook συμφώνησε να τους αποζημιώσει και να πληρώσει 52 εκατομμύρια δολάρια για όλους, τους πρώην και τους νυν, περισστότερους από 11.000 συντονιστές περιεχομένου οι οποίοι ανέπτυξαν ψυχικές διαταραχές κατά την εργασία τους σε αυτό το ευαίσθητο αλλά και κρίσιμο τομέα της διάσημης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι γνωστό ότι το Facebook απασχολεί χιλιάδες συντονιστές περιεχομένου που κάθε λεπτό εξετάζουν και λογοκρίνουν ίσως ένα τεράστιο αριθμό αναρτήσεων, εικόνων και άλλου περιεχομένου που είτε επισημάνονται από άλλους χρήστες είτε πριν αναρτηθούν και προτού δουν τελικά το “φως της ημέρας” από το ευρύ κοινό.

Μία πρώην συντονίστρια περιεχομένου, η Selena Scola, δήλωσε ότι ανέπτυξε διαταραχή μετατραυματικού στρες – ή PTSD – και μήνυσε το Facebook έτσι ώστε να ξεκινήσει ένα ταμείο για τη δημιουργία ενός προγράμματος δοκιμών και θεραπείας για τρέχοντες και πρώην συντονιστές.

Ο προκαταρκτικός διακανονισμός αρχικά θα καλύπτει τους συντονιστές στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τέξας από το 2015 έως κα σήμερα και κάθε συντονιστής θα λάβει τουλάχιστον από 1.000 $ ενώ άλλοι ενδεχομένως να λάβουν και μεγαλύτερη αποζημίωσης η οποία μπορεί να φτάσει έως και 50.000 $.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο TechCrunch:

«Είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη σημαντική δουλειά για να κάνουν το Facebook ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Δεσμευόμαστε να τους παρέχουμε πρόσθετη υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν μέσω αυτού του διακανονισμού και στο μέλλον. “

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934