Η China Mobile και η Huawei εγκατέστησαν κεραίες 5G στο υψηλότερο βουνό στον κόσμο

Το 5G κατέκτησε την κορυφή του υψηλότερου βουνού του κόσμου, το Έβερεστ.

Με μία επιτυχημένη συνεργασία της Huawei με τον Κινεζικό πάροχο τηλεπικοινωνιών China Mobile επιτεύχθη  ένα ιστορικό σημείο στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών.

Το όρος Έβερεστ, το υψηλότερο σημείο στον πλανήτη και η πιο απαιτητική κορυφή για ορειβάτες σε όλο τον κόσμο απέκτησε κάλυψη δικτύου 5G

Η συμφωνία που υπεγράφη από την Huawei και τη China Mobile στοχεύει στην ανάπτυξη κάλυψης 5G σε όλη την αλυσίδα των βουνών των Ιμαλαΐων. Κατά τη διάρκεια της 19ης Απριλίου, ομάδες από τις δύο εταιρείες εγκατέστησαν διάφορες κεραίες τηλεπικοινωνιών για να προσφέρουν κάλυψη σε δύο camps όρος Everest, που βρίσκονται στα 5.300 και 5.800 μέτρα, σύμφωνα με τη Global Times .

Η μεταφορά 8 τόνων υλικού ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι

 Συνολικά, αυτή η περιπέτεια απαιτούσε την τοποθέτηση πέντε κεραιών 5G NSA και SA έως 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο σε διαφορετικά σημεία της περιοχής. Το επόμενο βήμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η εγκατάσταση μιας νέας κεραίας τοποθετημένης στα 6.500 μέτρα στις 25 Απριλίου.

Για την εκτέλεση αυτής της εργασίας, 150 άτομα εργάστηκαν για την εγκατάσταση 8 τόνων υλικού. Αυτή ήταν μια δύσκολη δουλειά λόγω των δύσκολων γεωγραφικών συνθηκών, ωστόσο, η Huawei είναι γνωστή για την ικανότητά της να αναπτύσσει συνδεσιμότητα δεδομένων σε δύσκολες καταστάσεις.

Θυμηθείτε ότι το Έβερεστ, του οποίου η κορυφή φτάνει τα 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει ήδη κάλυψη δικτύου 4G από το 2013. Έτσι, οι ορειβάτες μπορούν να πραγματοποιούν μεταδόσεις βίντεο HD από τα camps.

Ο Xiang Ligang, βετεράνος αναλυτής της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στο Πεκίνο, δήλωσε στους Global Times.

«Το αποκαλούμε« αδύνατη αποστολή », επειδή οι προκλήσεις είναι τρομερές. Όπως Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα σταθερό δίκτυο 5G; Πώς μπορούμε να εγγυηθούμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για σταθμούς 5G σε ακραίες καιρικές συνθήκες; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα καλώδια δεν θα κολλάνε στους -20 C; “

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2934