Ο κοροναϊός ωθεί το Facebook στα όρια του

Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κοροναϊού, το Facebook  ανέφερε ότι έχει αυξηθεί ραγδαία η κίνηση δεδομένων στην πλατφόρμα του προκαλώντας ιδιαίτερες ανησυχίες.

Σε μία σχετική αναφορά στο blog από τους επικεφαλής ανάλυσης δεδομένων Alex Schultz και Jay Parikhτην Τρίτη ειπώθηκε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη αύξηση στη κίνηση δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων στα Facebook, Instagram και WhatsApp κατά 50% και κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο όπως η Ιταλία.

“Η αύξηση της χρήσης δεδομένων λόγω του COVID-19 είναι πρωτοφανής σε ολόκληρο τον κλάδο και αντιμετωπίζουμε σχεδόν κάθε μέρα νέα ρεκόρ”, “Η διατήρηση της σταθερότητας σε όλες αυτήν την αύξηση στη χρήση είναι πιο δύσκολη από το συνηθισμένο τώρα που οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους μας εργάζονται από το σπίτι”.

Οι υπηρεσίες μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων δεν αποφέρουν κάποια έσοδα ενώ ταυτόχρονα οι δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα σε όλες τις χώρες αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα  όλο αυτό να επηρεάζει αρνητικά το Facebook όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

O CEO του Facebook Mark Zuckerberg σε μια συνέντευξη του στους The New York Times δήλωσε  “Προσπαθούμε απλώς να κρατήσουμε το μαγαζί ανοιχτό”, σημειώνοντας ότι οι καταστάσεις που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι πρωτόγνωρες για όλους εμάς και κυρίως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των 45.000- εργατικού δυναμικού εργάζονται από το σπίτι. “Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο πριν.” ανέφερε χαρακτηριστικά.

[Via]

Share the load
Προεπιλεγμένη Εικόνα
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2932