Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία-Διπλάρειος Σχολή 

 • 37
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
  37
  Shares

Η Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία-Διπλάρειος Σχολή, είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την δωρεάν παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης. Έμβλημα της εταιρείας η γλαύκα πάνω στον άκμονα. Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που εμφανίζει πολλές ιδιαιτερότητες, σε βαθμό που τον καθιστούν μοναδική περίπτωση στον ελλαδικό χώρο. Προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες με 100% ιδία χρηματοδότηση (αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού) χωρίς να λαμβάνει κάποια επιπλέον χρηματοδότηση ανταποδοτικά, για αυτές, ούτε από το δημόσιο ούτε από τον ιδιωτικό τομέα αλλά ούτε και από κοινοτικούς πόρους. Εδώ και 126 χρόνια αποτελεί έναν σπουδαίο πυλώνα εκπαίδευσης και κατάρτισης με μεγάλη κοινωνική και οικονομική προσφορά.

Η Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία (Ε.Β.Ε.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1892, από τον καθηγητή μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κυπάρισσο Στέφανο (1857- 1917), με σκοπό την προαγωγή και την ανάπτυξη της δωρεάν τεχνικής διδασκαλίας.

Η αναγνώριση από τον επιστημονικό κόσμο της χώρας δεν άργησε να έρθει, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον πολλών εθνικών ευεργετών της εποχής εκείνης. Εκ αυτών ο Αριστείδης Διπλάρης, γόνος μεγάλης αθηναϊκής οικογένειας και μέλος της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας, από το 1894, όρισε με τη διαθήκη του τη διάθεση όλης του της περιουσίας για την ίδρυση ομώνυμης σχολής, στην οποία θα διδάσκονταν δωρεάν σε νέους και νέες σχέδιο και γενικά τέχνες. Στόχος των σπουδών να εξασφαλίζεται η επαγγελματική σταδιοδρομία στους αποφοίτους της.

Από το 1915 οι σχολές, με απόφαση του Δ.Σ., μέχρι και σήμερα λειτουργούν ως ενωμένες -με ενιαία διοίκηση- ως σχολές της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας- Διπλαρείου Σχολής (Ε.Β.Ε.-Δ.Σ.), ως σωματείο πλέον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης μαθητών, η ανάγκη απόκτησης ιδιόκτητου κτιρίου κρίθηκε επιτακτική. Η τότε διοίκηση (1920-32) αξιοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία του κληροδοτήματος και αφού εξασφάλισε το απαραίτητο κεφάλαιο από εισφορές παράλληλα με την εκπλήρωση της επιθυμίας του Αριστείδη Διπλάρη προέβη, κατά την τετραετία 1928-1932, στην αγορά οικοπέδου στην Αθήνα επί της Πλατείας Θεάτρου 3 και Μενάνδρου 6. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ανέγερση τετραωρόφου κτιρίου κατάλληλα σχεδιασμένου από τον αρχιτέκτονα Α. Ηλιάδη για χρήση αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η Ε.Β.Ε.-Διπλάρειος Σχολή παρέχει δωρεάν τις εκπαιδευτικές της υπηρεσίες ως Ι.Ι.Ε.Κ. και αποτελεί την επιλογή για εκείνους που ξέρουν τι ζητούν από την εκπαίδευση και την κατάρτισή τους ως:

 • Τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία 

Ο απόφοιτος της ειδικότητας αυτής θα είναι σε θέση να γνωρίζει τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας τουριστικών μονάδων και γραφείων, να αναγνωρίζει τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς και να προσαρμόζει κατάλληλα τις προσφερόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης να διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορεί να εργαστεί σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που δραστηριοποιούνται μέσω Διαδικτύου, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να υποστηρίζει όλες τις διαδικασίες προβολής και διάχυσης του τουριστικού προϊόντος.

 • Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού, που αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Οι σπουδαστές μέσα από την κατάρτισή και την πρακτική τους άσκηση θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να εφαρμόζουν με επιτυχία τις αρχές της επιστήμης, του μάρκετιγκ, της διοίκησης, της οικονομίας και των δημοσίων σχέσεων στο σύνολο της τουριστικής επιχείρησης/φορέα/οργανισμού.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα της τουριστικής και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών, τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων οργάνωσης συνεδρίων και μεταφορικών επιχειρήσεων.

 • Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/ web designer-developer/ video games), 

Οι σπουδαστές μέσα από την κατάρτισή τους και την πρακτική τους άσκηση θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να δημιουργούν ολοκληρωμένα ενημερωτικά, εκπαιδευτικά και διαφημιστικά multimedia projects.

Πιο συγκεκριμένα, θα μάθουν να διαχειρίζονται λογισμικά για επεξεργασία εικόνας και video, δημιουργία κινουμένων σχεδίων ακόμα και 3D games και video.

Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους διακρίνονται από δημιουργικότητα, αγαπούν τους υπολογιστές και θέλουν να συνδυάσουν το επάγγελμά τους με το hobby τους. Είναι η ειδικότητα που συνδυάζει την τέχνη με την τεχνολογία, την εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής που δίνουν μορφή στη φαντασία.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο τον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες στο πλαίσιο του επαγγελματικού προφίλ της ειδικότητάς του.

Οι απόφοιτοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους λαμβάνουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5.

Η φοίτηση στο Ι.Ι.Ε.Κ. της Ε.Β.Ε.-Διπλαρείου Σχολής είναι τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το Ι.Ι.Ε.Κ. της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας-Διπλαρείου Σχολής στεγάζει τις δραστηριότητές της στους χώρους του πρώτου ορόφου του μεγάρου των σχολών στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Θεάτρου 3), με δυνατότητα κατάρτισης 250 σπουδαστών ανά βάρδια, καταλαμβάνοντας και χρησιμοποιώντας περίπου 1200 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία αναλύονται σε:

 • 7 αίθουσες διδασκαλίας,
 • 2 εργαστήρια πληροφορικής,
 • αίθουσα εκδηλώσεων, χωρητικότητας 180 θέσεων, πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα,
 • γραφεία,
 • διάφορους κοινόχρηστους χώρους.

Προσφέρει προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας, διαθέτει άριστες εργαστηριακές υποδομές, έχει προσελκύσει σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών για σημαντικές συνεργασίες, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς εργασίας.

Η διοίκηση του Ι.Ε.Κ. ασκείται: α) από τη διευθύντρια, κα Κορογιαννάκη Έλενα, β) τον υποδιευθυντή, κ. Μπίτη Αθανάσιο.

Τα εκπαιδευτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και αναγνωρισμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων, όλοι τους ενταγμένοι στο μητρώο πιστοποιημένων εκπαιδευτών ενηλίκων και κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων.

Παράλληλα λειτουργεί και το γραφείο διασύνδεσης και σταδιοδρομίας, το οποίο έχει ως σκοπό από τη μία την ανάπτυξη αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ του οργανισμού και επιχειρήσεων ή άλλων παραγωγικών φορέων, στους οποίους θα μπορούσαν να απορροφηθούν σπουδαστές και απόφοιτοι για εύρεση εργασίας ή πρακτικής άσκησης, αξιοποιώντας κατάλληλα τις γνώσεις τους, και από την άλλη την ανάπτυξη αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των αποφοίτων-σπουδαστών και του οργανισμού με σκοπό τη διευκόλυνση, την ενίσχυση και την ενθάρρυνση της μαθησιακής και επαγγελματικής πορείας των σπουδαστών, καθοδηγώντας, υποκινώντας, αξιολογώντας, συμβουλεύοντας και εμψυχώνοντάς τους.

Δίδακτρα: Η Ε.Β.Ε.-Διπλάρειος Σχολή προσφέρει 100% δωρεάν σπουδές.

Η υποβολή αιτήσεων για κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Στην ιστοσελίδα www.diplareios.edu.gr μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δομή, το διδακτικό προσωπικό και τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Βρείτε επίσης πληροφορίες στο Facebook (Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία-Διπλάρειος Σχολή Ι.Ι.Ε.Κ.-Κε.Δι.Βι.Μ2).

Διεύθυνση: Πλατεία Θεάτρου 3,

Ώρες επικοινωνίας: 8:30 με 16:00,

Τηλ.: 210 3240130,

E-mail: iiek@diplareios.edu.gr,

Website: www.diplareios.edu.gr 


 • 37
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
  37
  Shares
Περί George S. Metallidis 2179 Άρθρα
Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.