Οι hacker βρήκαν τον τρόπο να σας καταγράφουν την ώρα που βλέπετε πορνό;

Αρκετοί χρήστες που βλέπουν πορνό έχουν λάβει ένα μήνυμα ότι hacker τους έχουν καταγράψει την ώρα που έβλεπαν κάποιο βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Η τρομακτική απειλή διαδίδεται μέσω scam emails και το porn malware μπορεί να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης των ανθρώπων καθώς και τα ιδιωτικά και οικονομικά τους δεδομένα.

hacker

Το κακόβουλο λογισμικό έχει ονομαστεί ως Varenyky, και ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές της ESET, οι οποίοι δήλωσαν ότι απευθύνεται κυρίως σε χρήστες Windows 10. Το κακόβουλο λογισμικό πορνογραφικού περιεχομένου είναι σε θέση να καταγράφει τη δραστηριότητα του θύματος στην οθόνη, οπότε οι hacker μπορούν να κατασκοπεύουν τα θύματα για να δουν τι είδους βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου παρακολουθούν.

Σε μια δημοσίευση της, η ESET δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι το spambot αναπτύσσεται συνεχώς και έχει αλλάξει πολύ από την πρώτη φορά που το είδαμε». Πρόσθεσαν: «Ονομάσαμε αυτό το νέο κακόβουλο λογισμικό Varenyky, και στις 22 Ιουλίου, οι ερευνητές της ESET εντόπισαν ότι κυκλοφόρησε η πρώτη εκστρατεία απάτης.

«Αυτό το spambot είναι ενδιαφέρον επειδή μπορεί να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης, να κατασκοπεύσει την οθόνη των θυμάτων του χρησιμοποιώντας FFmpeg όταν παρακολουθούν πορνογραφικό περιεχόμενο online και η επικοινωνία με τον server C & C γίνεται μέσω του Tor, ενώ το spam αποστέλλεται ως τακτική διαδικτυακή κίνηση.»

Αυτή η καμπάνια έχει μέχρι στιγμής ως στόχο μόνο τους ανθρώπους στη Γαλλία, με τη διάδοση να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και είναι ένας ψεύτικος τηλεφωνικός λογαριασμός.

Η ESET είπε ότι δεν φαίνεται κανένας να έχει πέσει θύμα του Varenyky. Όμως όποιος έχει κατεβάσει τον ψεύτικο λογαριασμό και του έχει δοθεί άδεια να «τρέξει», κινδυνεύει να έχει δώσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Το μήνυμα λειτουργεί λέγοντας ότι έχουν μαγνητοσκοπημένο βίντεο από άτομα που έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου μέσω της κάμερας του φορητού υπολογιστή τους.

Στη συνέχεια, έλεγε ότι αν το θύμα δεν πληρώσει τα λύτρα, το βίντεο θα κυκλοφορήσει σε όλους τις επαφές τους. Το να λαμβάνετε ένα μήνυμα που υποδηλώνει ότι η προσωπική σας περιήγηση στο διαδίκτυο πρόκειται να αποκαλυφθεί στον κόσμο, είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι πληρώνουν τα λύτρα.

Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι είναι πολύ απίθανο η κάμερά σας να χρησιμοποιήθηκε για να σας καταγράψει ή ότι ο εγκληματίας του κυβερνοχώρου έχει οποιαδήποτε πρόσβαση στα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης ή στις επαφές σας. Αυτά τα μηνύματα αποστέλλονται απλώς σε εκατομμύρια ανθρώπους, με την ελπίδα ότι κάποιοι θα φοβηθούν πολύ, δεν θα καταλάβουν ότι είναι απάτη και θα πληρώσουν τα λύτρα.

πηγή secnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: