Απογειώνονται οι επιδόσεις του Google Chrome και αυτά τα βίντεο είναι η απόδειξη

Ένα νέο back/forward cache feature ίσως κάνει σύντομα το ντεμπούτο του στον Chrome browser. Πρόκειται για μια λειτουργικότητα που θα κάνει εξαιρετικά πιο γρήγορη για τους χρήστες την πλοήγηση μεταξύ των ιστοσελίδων που επισκέφθηκαν προηγουμένως, σώζοντας ολόκληρες σελίδες, προσωρινά στη μνήμη του υπολογιστή, ή της φορητής συσκευής, αφού ο χρήστης μεταβεί σε άλλη ιστοσελίδα.

Με το να διατηρεί την ιστοσελίδα στη RAM, ο browser μπορεί να φορτώσει αμέσως τη σελίδα χωρίς να χρειάζεται να ξανακατεβάσει δεδομένα από τους servers του website και δυο βίντεο που δημοσιεύονται δείχνουν πως θα λειτουργεί το χαρακτηριστικό σε smartphones και desktops. Να σημειωθεί, ότι από τη στιγμή που οι ιστοσελίδες θα αποθηκευόνται προσωρινά στη μνήμη της συσκευής, μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση RAM από τον browser. Το ωραίο όμως είναι ότι οι developers θα δημιουργήσουν rules, που θα βοηθήσουν τον browser να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να αποθηκευτεί η ιστοσελίδα προσωρινά, για να μειωθεί η επίδραση του feature αυτού στις επιδόσεις.

Εκτός από αυτό, η Google εξετάζει πολλές άλλες προσθήκες στον browser που θα απογειώσουν τις ταχύτητες πλοήγησης, όπως το νέο Never Slow Mode. Με αυτό, ο Chrome δεν θα φορτώνει στοιχεία που ξεπερνούν τα όρια file size που έχουν τεθεί από τον browser. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν θα εξοικονομεί δεδομένα, απλά θα απενεργοποιεί τα scripts από το να φορτώσουν, μέχρι ο χρήστης να αλληλεπιδράσει με αυτά. Άλλο ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό, είναι το lazy loading, που καθυστερεί τη φόρτωση των εικόνων και των στοιχείων της σελίδας, μέχρι το σημείο όππου ο χρήστης θα δει τα στοιχεία της σελίδας. Και αυτή η λειτουργία βελτιώνει την ταχύτητα και τις επιδόσεις κατά 18-35% αντίστοιχα.

Πηγή https://techmaniacs.gr/apogeionontai-oi-epidoseis-toy-google-chrome-kai-ayta-ta-vinteo-einai-i-apodeixi/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*