Πώς να ξεκλειδώσετε και να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android

890 views
Share
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ακόμα κι αν είστε τελείως καχύποπτος όσον αφορά το πείραγμα του τηλεφώνου σας Android (rooting, εγκατάσταση μίας προσαρμοσμένης ROM,κλπ), μπορείτε ωστόσο να δοκιμάσετε ορισμένες λειτουργίες και ρυθμίσεις που δεν είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή.

Κάθε τηλέφωνο Android είναι εξοπλισμένο με τη δυνατότητα ενεργοποίησης των επιλογών προγραμματιστή, το οποίο σας επιτρέπει να δοκιμάσετε ορισμένες λειτουργίες και να έχετε πρόσβαση σε τμήματα του τηλεφώνου που είναι συνήθως κλειδωμένα.

Φυσικά και όπως ίσως βέβαια περιμένετε, οι επιλογές για προγραμματιστές είναι έξυπνα κρυμμένες από προεπιλογή, αλλά είναι εύκολο να ενεργοποιηθούν εάν γνωρίζετε πού να ψάξετε.

Βρείτε τον αριθμό Android Build / Αριθμός κατασκευής – έκδοσης

Προτού μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή στο τηλέφωνο ή στο tablet Android, θα πρέπει πρώτα να βρείτε τον αριθμό κατασκευής – έκδοσης Android Build του τηλεφώνου σας. Στα περισσότερα τηλέφωνα, μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε αριθμός κατασκευής Build number ή αριθμός κατασκευής ή αριθμός έκδοσης στο πεδίο αναζήτησης, στην παρακάτω εικόνα σας δείχνουμε πως μπορείτε να το βρείτε σε μερικές δημοφιλείς συσκευές:

android build number

Ο αριθμός κατασκευής – έκδοσης στο τηλέφωνό σας Android βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο σε κάθε τηλέφωνο, αλλά είναι αρκετά εύκολο να το βρείτε

Google Pixel : Ρυθμίσεις> Σύστημα> Πληροφορίες για το τηλέφωνο> Αριθμός κατασκευής
Settings > System > About phone > Build number

Samsung Galaxy S8 και μεταγενέστερα: Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Πληροφορίες λογισμικού> Αριθμός κατασκευής
Settings > About phone > Software information > Build number

LG G6 και αργότερα : Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Πληροφορίες λογισμικού>Αριθμός κατασκευής
Settings > About phone > Software info > Build number

HTC U11 και νεότερα : Ρυθμίσεις> Πληροφορίες> Πληροφορίες λογισμικού> Περισσότερα>Αριθμός κατασκευής
Settings > About > Software information > More > Build number

OnePlus 5T και αργότερα: Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Αριθμός κατασκευής
Settings > About phone > Build number

Huawei:Ρυθμίσεις> Σύστημα> Πληροφορίες για το τηλέφωνο > Αριθμός έκδοσης

Εμφάνιση επιλογών για προγραμματιστές

Μόλις βρείτε το πεδίο με τον αριθμό έκδοσης Build Number, θα χρειαστεί να το αγγίξετε  επτά φορές.Ναι καλά ακούσατε: επτά φορές. Μετά από μερικά αγγίγματα, θα δείτε μια μικρή ειδοποίηση pop-up που θα σας λέει ότι “Είστε πλέον X βήματα μακριά από το να γίνεται προγραμματιστής” και θα εμφανιστεί μία αντίστροφη  μέτρηση και ένας αριθμός που θα σας δείχνει πόσα φορές ακόμα να αγγίξετε.

unlocked developer options

Όταν οι επιλογές προγραμματιστή ξεκλειδωθούν, θα πρέπει να δείτε κάτι τέτοιο.

Μετά το έβδομο άγγιγμα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι “Είστε πλέον προγραμματιστής!” και οι επιλογές προγραμματιστή θα ξεκλειδωθούν ως επιλογή στις Ρυθμίσεις.

Ορισμένα συστήματα εμφανίζουν ένα γενικό μήνυμα σχετικά με το πείραγμα του τηλεφώνου σας Android, αλλά μπορείτε απλά να πατήσετε OK . Ενώ πολλές από τις επιλογές είναι αποκλειστικά για προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών όπως debugging USB και ξεκλειδώματος του bootloader, θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα όπως κωδικοποιητές ήχου high-fi, επιλογές θυρών και χρήση CPU μεταξύ άλλων επιλογών.

Πειραματιστείτε με δική σας ευθύνη.

android developer options

Οι επιλογές για προγραμματιστές διαθέτουν μία πληθώρα επιλογών – πειραματιστείτε με προσοχή.

Απενεργοποιήστε τις επιλογές προγραμματιστή

Παρόλο που η Google συνήθως απαιτούσε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να απενεργοποιηθούν οι επιλογές προγραμματιστή , τώρα είναι πιο εύκολο.

Στα περισσότερα τηλέφωνα Android που τρέχουν Nougat και αργότερα, θα δείτε μια επιλογή ενεργοποίησης / απενεργοποίησης στο επάνω μέρος της οθόνης, η οποία σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή όποτε το θελήσετε.

Για να τις επαναφέρετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα.

Πηγή pcworld.com

Technode.gr – Νέα τεχνολογίας

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Δείτε επίσης

Απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις στο Youtube

 

 

[Total: 1    Average: 5/5]

Share
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ακολουθήστε με στο Twitter

Περί George S. Metallidis 1521 Άρθρα
Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Απάντηση