Έρχεται το “Facebook at work” και ανταγωνίζεται το LinkedIn

Γιάννης Καραμαγκάλης 284 views0

facebook at work vs linkedin
Μοιράσου το

Η Facebook δεν ανακαλύπτει τον τροχό. Απλά καταλαβαίνει πως όλοι μας είμαστε συνδεδεμένοι στο Facebook κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, καθώς το facebook είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι, όχι μόνο της καθημερινότητάς μας, αλλά και της δουλειάς μας.

Εκμεταλευόμενη λοιπόν την κατάσταση αυτή, η Facebook ετοιμάζει την εισαγωγή νέων εργαλείων και δεδομένων στα timeline των χρηστών, που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέρχονται καλύτερα στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις μέσω την ίδιας την πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.  Σύμφωνα με τους Financial Times, ο νέος τομέας στην εταιρεία που θα αναλάβει την εκπόνηση και την επιτήρηση των νέων αυτών εφαρμογών εντός του Facebook έχει ήδη ξεκινήσει την πυρετώδη δουλειά προκειμένου τα νέα εργαλεία να είναι διαθέσιμα στο κοινό τους πρώτους μήνες του 2015.

Ποιά είναι τα νέα εργαλεία

Πρόκεται για μία σειρά νέων δυνατοτήτων και επιλογών που θα δίνει η Facebook σε όσους χρήστες επιθυμούν να χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την βελτίωση της αποδοτικότητάς τους. Σύμφωνα με τις διαρροές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, μεταξύ των νέων features θα είναι:

-Agenda Επαφών
-Notepad
-Shared Documents
-Ηangouts με περισσότερους από 2 χρήστες
-Δημιουργία Cloud όπου θα μπορούν να υπάρχουν έγγραφα της εκάστοτε εταιρείας με αυξημένη ασφάλεια
-Δημιουργία εταιρικών «Δικτύων», που στην ουσία θα συνδυάζουν δυνατότητες από τα Facebook Groups και τα Facebook Pages, με διακριτούς ρόλους και δυνατότητα συντονισμού όλων των διεργασιών μίας εταρείας.

Η κόντρα με το LinkedIn

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η Facebook μετά και την αλλαγή εμπορικής στρατηγικής που αναμφισβήτητα της κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια, είδε την ανάγκη να χτυπήσει στα ίσια τον βασικότερο ανταγωνιστή της στο corporate κομμάτι, που δεν είναι άλλο από το Linked In. Όπως διαβάζουμε στο Mashable, η Facebook ετοιμάζεται να πραγματώσει όλα τα παραπάνω σε μορφή που θα ανταγωνίζεται πλήρως το linkedIn, δηλαδή σε ένα subdomain. Η φημολογία θέλει όλα τα νέα αυτά εργαλεία να βρίσκονται στη διάθεση των χρηστών του Facebook μέσω του domain “work.facebook.com” όπου ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει όλες τις νέες δυνατότητες με έαν απλό login μέσω του συμβατικού λογαριασμού του στο Facebook. Πρόκεται κατ ουσίαν για έναν «λογαριασμό μέσα σε λογαριασμό», που θα μπορεί μάλιστα να συνδεθεί και με την επαγγελματική σελίδα της εκάστοτε εταιρείας. Στο νέο αυτό υποτομέα, ο χρήστης θα έχει εγκατεστημένο το επαγγελματικό του profile δίχως ωστόσο να μεταφέρονται οι ενημερώσεις και οι πληροφορίες από το συμβατικό προφίλ στο επαγγελματικό του. Το Facebook at work για τους χρήστες θα είναι στην πραγματικότητα ένα δεύτερο προφίλ εντός του facebook, με το ίδιο username (δλδ: το ίδιο url) αλλά με εντελώς διαφορετικές δυνατότητες.

Η Facebook παρά τις πιέσεις που έχει δεχθεί για εξαγωγή κάποιας ανακοίνωσης, κρατά επτασφράγιστο μυστικό το νέο της όπλο που φαίνεται πως θα προκαλέσει πονοκέφαλο στο αντίπαλο δέος.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Στείλε email στον Technode Expert ή κάνε εγγραφή στο Newsletter για παρόμοια άρθρα

[chimpy_form forms=”1″]