Δοκιμάσαμε το Microsoft Bluetooth designer

Ιάκωβος Φρούντας 501 views0

Μοιράσου το

Μαζί με το τέλος του 2015 ή Microsoft μας επιφύλασσε τα καλύτερα με το Microsoft Bluetooth designer. Αν και το εν λόγω σετ της εταιρίας έχει λανσαριστεί απο τον Ιούνιο στην αγορά, στην χώρα μας λόγω των capital controls στο εμπόριο είναι διαθέσιμο μόλις απο τον Νοέμβριο -αν δεν κάνω λάθος-. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Χρηστικότητα

Εργονομικό. Σχεδιασμένο για πολλές ώρες εργασίας μιας και αναφέρεται στους designers. Τα πλήκτρα είναι ακόμη πιο απαλά απ ότι τα περιμένεις και πολύ μαλακά στο πάτημα. Πραγματικά χαίρεσαι να γράφεις κείμενα και κώδικα. Οϊμέ ναι κάνουμε κ απ’ αυτό. Είναι μικρό αλλά έχει όλες τις λειτουργίες απο παλαιότερα μοντέλα της Microsoft όπως το Wireless keyboard 2000 απλά εδώ χρησιμοποιείται το πλήκτρο Fn για να ενεργοποιήσει τις εξτρά λειτουργίες. Όσον αφορά το ποντίκι θα το χαρακτηρίζαμε ώς μαγικό άγγιγμα. Δεν έχει κλίση μεγάλη για το χέρι και δεν σε κουράζει μετά απο πολύ ώρα χρήσης. Είναι πραγματικά εξαιρετικό. Η μόνη παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε είναι η έντονη χρήση πλαστικού για την κατασκευή του. Παρ όλα αυτά παραμένει εξαιρετικά χρηστικό και εργονομικό.

microsoft-designer-bluetooth-keyboard

Σχεδιασμός

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά εδώ. Με σχεδιασμό που παραπέμπει στα magic keyboard και mouse της Apple τα σχόλια περιττεύουν. Σε κερδίζει απο την πρώτη ματιά όλο το σετ. Τόσο το πληκτρολόγιο όσο και το ποντίκι είναι δύο σχεδιαστικά θαύματα. Τέτοια που δεν μας έχει συνηθίσει οφείλουμε να παραδεχτούμε η Microsoft. Κάθε minimal σχέδιο καλοδεχούμενο. Σχεδιαστικά σκοπεύει ξεκάθαρα σε όλους τους Apple design fans και όλους όσους θέλουν αλλά δεν έχουν ένα ανάλογο design στα προϊόντα αυτά.

Δυνατότητες

Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα μεγαλύτερα σε όγκο μοντέλα της εταιρίας και δεν λείπει καμία βασική λειτουργία καθώς μην ξεχνάμε ότι τόσο το πληκτρολόγιο όσο και το ποντίκι έχουν σχεδιαστεί αυστηρά για designers οπότε θα ήταν μεγάλο σφάλμα ή αφαίρεση οποιονδήποτε λειτουργιών. Αναφορικά το πληκτρολόγιο περιέχει:

  • Mute
  • Αύξηση έντασης και μείωση
  • Pause / Stop / Rewind / Forward
  • Αύξηση & μείωση φωτεινότητας
  • Λειτουργίες για τα Windows 10 (Ρυθμίσεις, share, αναζήτηση, miracast)

microsoft-designer-bluetooth-desktop

Συνδεσιμότητα

Οι συσκευές χρησιμοποιούν για την σύνδεσή τους το πρωτόκολλο Bluetooth 4.0. Να σημειωθεί πως δεν περιέχεται στην συσκευασία κανένα adapter bluetooth usb για την σύνδεσή του οπότε αν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει ήδη Bluetooth 4.0 θα πρέπει να προμηθευτείτε ανεβάζοντας το συνολικό κόστος αγοράς του απο 10-20€.

Τιμή

Στην αγορά θα το βρείτε απο 80 έως 100€. Θα σχολιάσουμε ότι η τιμή του δεν είναι ακριβή για το προϊόν που αγοράζετε. Αξίζει τα χρήματά του και με το παραπάνω. Αν στην συσκευασία είχε και Bluetooth adapter θα του βάζαμε άριστα 10′.

8.0

Χρηστικότητα
9.0
90%
Σχεδιασμός
10.0
100%
Δυνατότητες
9.0
90%
Συνδεσιμότητα
5.0
50%
Τιμή
7.0
70%