Δημιουργήστε τα δικά σας shortlinks

Ιάκωβος Φρούντας 279 views0

create your custom shortlinks
Μοιράσου το

Γιατί αξίζει να φτιάξετε τα δικά σας shortlinks

Πολλοί αναγνώστες πλέον δεν εμπιστεύονται τις διάσημες υπηρεσίες που μικραίνουν τα λινκ σας. Η αλήθεια είναι ότι τους μόνους που βόλευε εξ αρχής η διαδικασία αυτή ήταν τους δημιουργούς περιεχομένου και τους διαχειριστές ιστοσελίδων μιας και σε όλους τους αναγνώστες το να βλέπουν άλλα λινκ εκτός του δικού σας site τους ξένιζε πάντα. Πλέον όμως υπάρχει τρόπος να δημιουργήσετε τα δικά σας custom shortlinks και να τα προσαρμόσετε σε υπηρεσίες όπως το bitly..

Πώς θα δημιουργήσετε τα δικά σας shortlinks

Για να δημιουργήσετε τα δικά σας shortlinks θα πρέπει να έχετε αγοράσει κάποιο μικρότερο domain και το όνομά του θα πρέπει να είναι όσο πιο ίδιο γίνεται με το δικό σας όνομα. Για παράδειγμα εμείς στο technode.gr θέλοντας να μικρύνουμε το όνομα μας για το μοίρασμα των άρθρων στα κοινωνικά δίκτυα κατοχυρώσαμε το όνομα tcno.de που παραπέμπει στο όνομα του technode και δεν ξενίζει τον αναγνώστη ότι πρόκειται για κάτι άλλο. Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να κινηθείτε κατά την αγορά του νέου μικρότερου ονόματος. To νέο όνομα να μην υπερβαίνει τα 6 γράμματα και να παραπέμπει άμεσα στο κύριο domain σας ώστε να το εμπιστεύονται οι αναγνώστες σας.

Αφού έχετε αγοράσει το μικρότερο domain ήρθε η ώρα να το κάνετε να δουλέψει για εσάς. Εφόσον έχετε ήδη εγγραφεί στον ιστότοπο bitly.com πηγαίνετε στο μενού settings.

settings bitly

 

Στην συνέχεια πηγαίνετε στην καρτέλα Advanced και κάτω απο την επιλογή Branded Short Domain επιλέγετε το Activate a Branded Short Domain for personal use και θα σας εμφανιστεί ένα πεδίο για να εισάγετε το δικό σας μικρότερο domain που έχετε αγοράσει.

custom-domain-bitlyΈπειτα το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάτε πίσω στον πάροχο που έχετε αγοράσει το όνομα που θέλετε να εμφανίζεται ώς η συντομογραφία του domain σας και αφού συνδεθείτε στην περιοχή διαχείρισης του ονόματός σας να προσθέσετε  μια εγγραφή τύπου Α στο DNS του ονόματος με την ip διεύθυνση 69.58.188.49.

Αφού έχετε ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να περιμένετε απο 4-48 ώρες ώστε να ενημερωθούν οι νέοι nameservers με την ip διεύθυνση σας και στην συνέχεια θα λάβετε το ακόλουθο μήνυμα επιβεβαίωσης της αλλαγής σας.

dns configuration completed

Είστε πλέον έτοιμοι να δημιουργήσετε τα δικά σας shortlinks πλήρως προσαρμοσμένα στο δικό σας brand.